Hopp til hovedinnholdet

Vil flytte til faren min, men der er det også komplisert.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har lenge ønsket å flytte fra moren min og til faren min. Jeg trodde det å bo hos moren min var det beste, men det viste seg å være feil. Vi krangler hver uke. Jeg får dritt og trusler slengt etter meg om jeg gjør noe "galt" eller ikke har utført en oppgave hun har bedt meg om. Hun har "kastet" meg ut og sagt jeg må flytte til faren min med en gang. Dog har dette ikke skjedd, og nå ønsker jeg mer enn noe annet å flytte til faren min. Jeg tok det opp en gang med moren min og da ble hun helt forbannet, og jeg får ikke lov til dette da hun mister alle bidragspenger. Hun sa jeg var egoistisk som ikke tenkte på henne, men jeg har alltid tenkt på henne. Det er grunnen til at jeg har "holdt ut" i 5 år. Faren min har kreft, og han har fått et barn til, så livssituasjonen nå er allerede komplisert. Er det muligheter for at jeg kan flytte til faren min uten mors samtykke? Finnes det noen jeg kan snakke med, utenom helsesøster, som har svar på eventuelle spørsmål om skilsmissebarn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du er 17 år kan du selv bestemme om du vil bo hos din mor eller far. Hvis en av dem ikke er enige i det må de må ta saken til retten. Men det er tvilsomt at en dommer vil si at du ikke får lov å flytte til den andre forelderen når du er så stor.

Du kan ringe familieavdelingen hos Fylkesmannen hvis du har flere spørsmål.

Jeg legger ved noen artikler under svaret som du kan lese om du vil.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Jente ringer (foto: 116111.no)

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra