Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg forsvare meg selv?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt som går siste året nå. Jeg hadde en venn før der jeg bor nå, men det skjærte seg. Har det greit på skolen men det er 2 gutter i min klasse som er veldig frekke med meg. De er frekke med alle i klassen. Når jeg hadde en venn jeg kunne være med hele tiden tenkte jeg ikke over hva de sa eller gjorde med meg, som for eksempel erting. Men nå gjør jeg det. Har så mye å tenke på alt med eksamen og prøver osv.. Så dukker disse guttene opp i hodet mitt. Avotil skjelver jeg og blir svett når jeg tenker på de. Hva kan jeg gjøre for å forsvare meg selv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette var leit å høre. Først og fremst burde du ta kontakt med en lærer eller rådgivningstjenesten på skolen. Dette kan ikke fortsette og de guttene har ingen rett til å oppføre seg som de gjør. Skolen kan hjelpe deg med å sette stopper for denne oppførselen. 

Videre tror jeg det kan være lurt om du forteller de rett ut at du oppførselen deres er repsektløs og ufin. Det er aldri greit å mobbe! Dette er jo ikke noe som kun gjelder deg heller, så gjerne snakk med de andre i klassen om å få støtte fra dem.

Deretter tror jeg det er best om du forsøker å ignorere dem. Da har du gjort det du kan ; å gi dem mer oppmerksomhet kan bare friste dem til å fortsette. Men som sagt - ta kontakt med skolen! Du er ikke alene:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Jente holder opp hånda som stopp (colourbox.com)

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing