Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil muntre opp en venninne som har det vanskelig.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en venninne, hun har det veldig tøft og er stadig vett lei seg, Søsteren hennes har anoleksia og har vært syk lenge! Nå er søsteren lagt inn på akutt og er veldig, veldig syk! For noen dager siden mistet hun også onkelen sin! Jeg er så utrolig glad i henne og vil ikke se henne såret! Jeg vil prøve så godt jeg kan å muntre henne opp og gjøre noe hyggelig med henne sånn at hun skal tenke på noe annet, hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint å høre at du bryr deg så mye om venninnen din og at du ønsker å gjøre noe for at hun skal ha det bra.

Det viktigste for din venninnen er nok at hun vet at du er der for henne. Det er fint å uttrykke sin medfølelse over de tingene hun går igjennom. Det kan også være fint å spørre om du kan hjelpe henne med noe om det blir for mye i denne perioden. Kanskje du også kan høre om det er noe spesielt hun kunne tenke seg å gjøre? Du kan jo foreslå at dere skal dra på kino eller noe lignende. Det kan også være at hun hadde syntes det hadde vært fint med en kveld hvor dere spiser noe god mat og ser en film bare dere to. Det komme nok litt an på hva venninnen din vil, men jeg tror uansett hun vil sette pris på at du forsøker å komme med forslag til ting som kan få henne til å føle seg litt bedre.

Det er også viktig å huske at denne venninnen din uansett sikkert trenger en del til for å bearbeide følelsene og at de ikke vil forsvinne av seg selv. Derfor er det viktig for deg å vite at selvom venninnen din er tris så er den jobben du gjør med å være der for henne viktig, selvom hun fremdeles sørger.

Jeg syntes du er en veldig god venn som bryr deg så mye om venninnen din og hun er virkelig heldig som har deg. Jeg legger ved noen artikler som kan være gode å lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kan du støtte en venn i sorg?

Trist gutt (colourbox.com)

Det er ikke lett å vite hvordan man skal oppføre seg overfor noen som opplever sorg. Her får du noen tips til hva DU kan gjøre.

Les mer

Er du god å snakke med?

Snakker sammen i kantina på skolen (colourbox.com)

Alle trenger en som er god å snakke med en gang iblant. Her får du ti gode samtaletips for å bli en som det er lett å snakke med når livet er vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap