Hopp til hovedinnholdet

Moren min kaller meg stygge ting og jeg føler meg mobbet.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og min mor har aldri hatt et spesielt bånd sammen. Jeg har to yngre søsken, og jeg kjenner ofte på at hun liker dem bedre enn meg. Spesielt nå i det siste har jeg lagt merke til et urovekkende gnist mellom oss som bare skaper dårlig stemning og krangling. Spesielt har jeg opplevd dette i den siste tiden hvor jeg har holdt på med lappen. Jeg brukte litt tid på å komme med inn i systemet og måtte ta en del kjøretimer. Dette er fordi mamma ikke ville øvekjøre og pappa ikke klarte å lære bort. Kjøretimene hopet seg fort opp og har nå endt på rundt om 40 000 kroner. Familien min har ikke lite penger, men vi har heller ikke penger til å sløse. Det med penger får jeg ofte høre, og blir stadig beskyldt for familien min sin dårlige økonomi. Moren min er også flink på å kalle meg stygge ting og jeg føler meg ofte som et slags offer for mobbing. I dag bestod jeg ikke oppkjøringen, dette var en situasjon jeg ikke fikk støtte og trøst, men ble utsatt for mer "mobbing".

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i din vanskelige situasjon! Det høres ikke noe godt ut å oppleve at moren din kaller deg stygge ting og kritiserer deg. Det hjelper ikke deg å bli kritisert etter å ikke ha bestått oppkjøringen, som er leit for deg i utgangspunktet.

Dette synes jeg ikke du skal sitte alene med. De fleste problemer blir bedre hvis man har noen man kan snakke sammen med om det som er vanskelig!

Det er dessuten mulig å få hjelp til å bedre forholdet til moren din. Ofte er det mange misforståelser som ligger til grunn for at man opplever å ha et dårlig forhold.

På familievernkontoret kan man ta kontakt direkte og få noen å snakke med og det går an å invitere med moren din i samtalene. Finn ditt nærmeste familievernkontor på denne siden.

Det går også an å ta kontakt med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom hvis du synes at det er bedre.

Se flere tips for å snakke med moren din om det som er vanskelig og tips for å endre kommunikasjonen hjemme i artiklene under svaret.

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie