Hopp til hovedinnholdet

Overtale foreldrene til å få overnatte hos kjæresten.

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg lurer på hvordan jeg kan overtale foreldrene mine om å få lov til å overnatte hos kjæresten min. Vi har vært sammen i snart 6 måneder og begge har veldig lyst til å kunne få lov til å overnatte hos hverandre. Begge er 14 år men blir femten dette året i oktober. Jeg har spurt om å få lov før men jeg får ikke for de mener jeg er for ung. Det er ikke sånn at vi har tenkt til å sex eller noe for det har vi prøvd før (på dagen) men fikk ikke til og har på en måte lagt fra oss tanken på sex og heller vente til vi blir litt eldre. Og vi ville heller uansett ikke hatt sex visst det var noen andre i huset. Så grunnen til at vi ønsker å overnatte hos hverandre er for å kunne være mer sammen og ikke alltid måtte knytte oss til å kunne bli henta for å komme oss hjem osv. Men vi har jo lisom også lyst til å kunne ligge i samme seng for å kunne kose og sove sammen også. Så plis, hvordan kan jeg/ vi få kunne overtale foreldrene våre. Og evt hvor gammel pleier man å være før man får lov til dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dere har lyst til å sove med hverandre, men husk at dere på ingen måte er alene om å ikke få lov til det. 

Her tror jeg det er viktig å tenke på at det er flere ting enn sex hun kan bekymre seg for. Overnatting kan føre til at dere sover mindre når dere er sammen, eller at dere rett og slett ikke skal få tid til andre ting som lekser osv. Hun har helt sikkert sine grunner til å si nei, men jeg syntes også at du har rett til å få høre de grunnene. Kanskje kan det være et tips å spørre hvorfor hun ikke lar dere sove sammen, og ta det derfra? Hvis du respekterer hennes avgjørelse tror jeg det er større sjanse for at dere får lov senere.

Husk også at dere enda er unge. Det kommer en tid hvor det blir naturlig at dere overnatter sammen. Det er bare å gi det litt tid. 

Lykke til! 

Hilsen Ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie