Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke ha foreldrene mine i mitt bursdagsselskap, hva skal jeg gjøre? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er jente på 13 snart 14 jeg hadde egentlig tenkt å feire bursdagen min om fire dager med ett par 10.kl 2 ifra 9.kl hele min klasse og en venninne(jeg går på privat skole så blir vi bare 15) jeg tenkte min søster som er 19 skulle være med da vi skulle grille på en fjære, men så kommer mamma og pappa inn i bildet å sier de må være med. Jeg avlyser innbydelsen da jeg ikke ville ha en klein kveld(foreldrene? mine er veldig klei) hvor de bare satt ved oss og stirret? eller lo rart... Hjelp meg!?? Jeg vil feire bursdagen min men jeg vet ikke helt hvordan nå. Siden i tillegg er gjestene så forsjellig?!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg forstår at du er redd for at det skal bli kleint med foreldrene dine tilstede når du skal feire sammen med dine venner. 

Det er nok lurt å snakke med foreldrene dine om dette en gang til. Fortell dem hva du tenker og hvordan du ønsker at bursdagen din skal være. Kanskje dere kan finne en løsning som alle synes er ok, f.eks. at foreldrene dine er der i begynnelsen og så drar igjen. Hvis det skulle skje noe er det lurt at foreldrene dine er lett tilgjengelig, så det er nok lurt at det er noen voksne der. Jeg synes det at søsteren din er der å "passer" litt på er en god idé. Men hvis foreldrene dine vil være der, er det nok ikke stort du kan gjøre med det. 

Det at gjestene er forskjellige gjør egentlig ikke noe. Det viktigste er at du og dine gjester har en fin feiring. 

Jeg legger ved en artikkel som du kan ta en titt på. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie