Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter litt med å tenke på at moren min kanskje er i ferd med å få kjæreste. Jeg kan ikke snakke med noe om dette.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Mine foreldre er skilt og det har de vært i mange år. Min mor sender mld med en fyr jeg vet ikke om de holder på eller om de bare er venner, om ho vil bli med å bowling og lignende. Jeg har litt vanskelig for å takle det fordi ho har ikke hatt en kjæreste etter ho ble skilt for ca.10 år siden. Og jeg tenker så voldsmot rundt dette, blant annet om de kommer til å ha sex, ja kanskje det er helt normalt men ikke for meg i denne situasjonen. Jeg klarer ikke snakke med noen om dette eller om mine tanker som kan bli litt overdrivende.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Når jeg leser det du skriver er det første jeg tenker på; hvorfor er du så redd for at moren din skal få kjæreste?

De aller fleste barn synes det er vanskelig at foreldre får kjærester etter en skilsmisse, spesielt første gang. Det er ofte tidlig tenåringsbarn som synes dette er vanskelig. Mange barn er redde for å bli nedprioritert, at foreldre skal bli mere glad i noen andre enn dem selv.

Noen foreldre kan også bli så forelsket at de ikke klarer å se at deres behov er det samme som barnas behov. Slik du skriver slår det ikke at moren din er slik. Hun høres ut som at hun setter deg (og evt. dere) høyere enn alt. Det å vente i 10 år som voksen før man få ny kjæreste er lenge. Det kan hende hun nå tillater seg å bli glad i en annen voksen i og med at du er såpass voksen og er på vei til å finne ditt eget liv.

Det beste er om du kan finne en måte å snakke med moren din om dette. Det er fult forståelig at du synes det er vanskelig, men moren din har rett på å ha en annen voksen. Hun forstår tydeligvis hvor vanskelig dette er for deg, siden hun har ventet så lenge. Hun høres ut som at hun forstår dette.

Jeg vet ikke om du har eller har hatt kjæreste? Jeg vet heller ikke om du synes at noen andre kan bestemme over hvem og om du vil ha kjæreste?

Snakk med henne, hun er nok veldig glad i deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie