Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente som har veldig lyst til å flytte hjemmefra sammen med en venninne som også har lyst til det. Har dere noen tips til hvordan jeg kan gå frem når jeg spør foreldrene mine og snakker med dem om dette?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som har veldig lyst til å flytte hjemmefra sammen med en venninne som også har lyst til det. Begge har lyst fordi vi har lyst for å komme nærmere en annen skole og få flere muligheter. Foreldrene mine er ganske strenge, IG jeg er usikker på om de vil la meg flytte. Allikevel er dette noe jeg har veldig lyst til å gjøre, og ønsker å spørre dem om dette. Har dere noen tips til hvordan jeg kan gå frem når jeg spør dem og snakker med dem om dette? På forhånd takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Mange ungdommer på din alder har tanker om at det hadde vært fint å flytte for seg selv. Dette handler om at man begynner å bli moden og selvstendig, og ønsker å ta ansvar for seg selv. Samtidig er det mange sider ved det å bo alene som er komplisert når man er 15 år. Det gjelder for eksempel økonomi og sikkerhet. De fleste 15-åringer har dessuten fortsatt behov for noe hjelp og oppfølging fra foreldrene.

Du skriver at du ønsker å bo nærmere en bestemt skole, og få flere muligheter. Når du skal snakke med foreldrene dine om dette, så er det nok viktig at du har en god plan for hvordan du skal klare deg i hverdagen. Du må også kunne begrunne godt hvorfor det er viktig for deg å gå på akkurat denne skolen. Tenk gjerne gjennom om det finnes alternativer til å bo alene med en venninne.

Under svaret har jeg lagt ved noen artikler hvor du kan finne mer informasjon, tips og råd. Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Gutt diskuterer med faren sin (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra