Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil diponere arv nå som jeg er over 18.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Rett før jeg var 18 bestemte jeg meg for å flytte ut, med støtte fra barnevernet. Jeg viille få støtte fra nav, men jeg hadde endel kr på bok, noe arv fra oldemor som bestemor hadde videre ført til meg som jeg kunne bruke på egen bolig. Disse pengene ble da tatt ut av mitt navn uten mitt samtykke, for at jeg skulle kunne få støtte av nav. I høst arvet jeg en leilighet. Og ønsket da å bruke disse pengen til bil da jeg har en hobby og jobb som gjør meg avhengig av bil, men nå nekter bestemor å gi meg pengene selv om jeg ikke er avhengig av nav lengre. Hun har stilt opp mye for meg, men er veldig kontrollerende. Dette er ekstremt frustrerende da jeg føler hun ikke klare å se meg som en voksen person. Mvh meget frustrert 20 åring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Utgangspunktet er at hvis dette er dine penger, har du rett til å disponere dem når du er over 18 år.

Arvelater kan ha satt som vilkår at andre skal disponere pengene for deg for en lengre periode, men slik jeg forstår deg er det ikke tilfellet her. Det høres også ut som bestemoren din holder pengene tilbake fordi hun mener det er det beste for deg. Da kan du nok forsøke å snakke med henne om hvordan du nå vil disponere pengene. Hvis du kan argumentere godt for hvorfor du trenger bil nå, vil hun kanskje høre på deg. 

Trenger du hjelp til å forstå regelverket eller løse uenigheten med bestemoren din kan kanskje Fylkesmannen, som jobber med vergemål, hjelpe deg.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie