Hopp til hovedinnholdet

hver dag drikker di så mye att jeg ikke vill være der og at jeg går alene hjen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei.. Jeg er en jente på 16år, nå er jeg i syden med familien (mamma, pappa og eldre søsker) hver dag drikker di så mye att jeg ikke vill være der og at jeg går alene hjen til hotellet, di drikker seg rettigslett alt for full og jeg blir redd.. Det har nesten skjedd hele live mitt både i syden og hjemme, føler live mitt er fucka pågrunn av dem. Og jeg hvet ikke hva jeg skal gjøre uten at di blir sure på meg og sånn.. Har endo 12-13 daga i gjenn før jeg skal hjem til Norge.. SOS!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg håper du har noen du kan kontakte av familie eller annet nettverk i Norge, så du kan få hjelp til å komme hjem, og noen du kan være hos til dine foreldre kommer hjem.  Dersom det er norsk sjømannskirke der du er i syden, anbefaler jeg å ta kontakt der.  De kan gi råd og være  gode støttepersoner.

Når du kommer til Norge kan du  kontakte barnevernet i kommunen der du bor.  Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116 111 som kan hjelpe deg i kontakt med barnevernet.  Du kan også ringe fra utlandet til Alarmtelefonen for barn og unge på nr. +47 95 41 17 55.

Les i artiklene under svaret hvordan du kan kontakte barnevernet selv.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Jente ringer (foto: 116111.no)

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

- Foreldrene mine drikker og ruser seg

Drikker alkohol (colourbox.com)

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, det er flaut å ta med venner hjem, og jeg gruer meg til helger, da drikker de enda mer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie