Hopp til hovedinnholdet

Bor bare hos mamma, men nå fungerer det ikke bra, hun skriker høyt til meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre og håper på litt hjelp her! Takk på forhånd! Jeg har en pappa som bor et stykke unna som jeg ikke har samvær med fordi jeg ikke hadde d greit hos han. Jeg sluttet å være hos han da jeg gikk i 6. klasse, og etter det har jeg kun bodd hos mamma her hvor skolen og alle vennene mine er. Men nå orker jeg ikke mer! Det har nesten blitt værre å være her hos mamma! Hun ligger på sofaen hele dagen og ber meg og å gjøre alt i huset. Vi krangler hele tiden og det ender som regel opp med at hun drar meg veldig hardt i armen inn på rommet! Hun skriker høyt til meg og sier at jeg er akkurat like syk i hodet som pappa og at jeg bare kan flytte til han. Men det vil jeg ikke! Hun kaller meg hore, jævla drittunge, dra til helvette, osv! Men for ikke så lenge siden endte det opp med at hun faktisk slo meg i fjeset og jeg er redd for at hun skal gjøre det igjen! Jeg gråter omtrent hver kveld før jeg sovner og har bare lyst til å komme meg bort har fra!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du bor med din mor men ikke har det noe greit der. Du forteller blant annet at hun skjeller deg ut og skal ha slått til deg.

Jeg vil bare si at det din mor gjør mot deg ikke på noen måte er bra og lov. Hun har ikke lov å skjelle deg ut, kalle deg stygge ting og hun kan faktisk bli straffet hvis noen finner ut at hun har slått deg. Jeg forstår at du har lyst til å komme deg bort der i fra.

Jeg regner med at du har prøvd å snakke med din mor hvordan du har det hos henne og at du er redd for de tingene hun gjør mot deg. I og med at det fortsetter så burde du nok ta kontakt med noen andre voksne du kjenner og fortelle det til dem slik at de kan hjelpe deg videre. Enten at de snakker med din mor eller at dere går videre med dette til barnevernet i kommunen din.

Du kan selv også ta kontakt med barnevernet ved å finne telefonnummeret deres på kommunens hjemmeside. Der kan du be om å få snakke med en saksbehandler og fortelle til dem hvordan du har det. Du må ikke nødvendigvis forteller hvem du er i starten om du er litt usikker.

Du har også muligheten til å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på gratistelefonen 116111, så kan de også prøve å hjelpe deg videre.

Les gjerne artiklene jeg legger ved under svaret.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Jente ringer (foto: 116111.no)

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme