Hopp til hovedinnholdet

Jeg har veldig lyst på en hund og det har søsteren min også men jeg får ikke lov av mamma og pappa.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har veldig lyst på en hund og det har søsteren min også men jeg får ikke lov av mamma og pappa de sier hele tiden hvem skal passe på den når vi er på ferie og de tror jeg kommer til og bli lei av den etter noen uker! men jeg har en bror som er 23 år gammel og han har sagt selv at han kan passe på den når vi er på ferie! Og jeg har 1 dverg hamster og de lever bare 2 år men dverg hamstre er ikke det samme som hunder hunder er kosete og går fritt rundt i huset. Jeg er villig til og stå opp tidlig før skolen uansett vær og gå tur med hunden og når jeg kommer hjem fra skolen og flere ganger hvis det trengs , jeg vet de trengs bading OVS ... Men jeg og søsteren min kan dele på oppgavene tillegg går jeg vare på en idrett en gang i uka så jeg har mye tid til stell lufting kos OVS. Jeg har gått tur med hundene til venninnene mine flere fanger og spurt hvorfår de ikke vil ha hund har dere noen tips til hva jeg kan gjøre?....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det å ønske seg hund er veldig vanlig og veldig forståelig. Det å skaffe seg hund er et stort ansvar og koster en del penger. Det å skaffe seg hund er som å få barn, man kan ikke velge det bort. Det er foreldrene dine som har det økonomiske og juridiske ansvaret for dere og alle husstanden omfatter også dyr.

Det å få hund begrenser ferie og reise muligheter. Det er kanskje lettere å få noen til å passe hamstere enn en hund. Det er dumt å skaffe seg et dyr basert på at andre skal stille opp, plutselig passer det ikke likevel. (Kanskje broren din vil på kjærestetur)

Om du vil overbevise dine foreldre om at du kan håndtere hund er det ofte lurt å skaffe seg hundepasser jobb hos for eksempel hos naboer eller kjente. Du kan kanskje melde deg som frivillig hos foreningen for omplassering av dyr. Vis foreldrene dine at du er villig til å stå opp grytidlig før skolen uansett vær for å gå tur.

Om du virkelig vil ha hund må du være tålmodig, dine foreldre blir uansett de som har ansvaret og må betale,og dessverre har det siste ordet. 

Når du flytter for deg selv er det ingen andre som kan nekte deg å skaffe deg hund. Det kan være verdt å vente på.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie