Hopp til hovedinnholdet

Gruer meg til skolestart... 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal begynne på videregående om noen få dager og er ekstremt redd og nervøs samtidig som jeg gleder meg litt til å begynne på nytt. Når jeg begynte på ungdomsskolen kom jeg i samme klasse som bestevennen min og jeg hadde hele tiden den trygghetsfølelsen fordi jeg kjente noen. Jeg klarte jo å lage nye venner men jeg var ikke så mye med dem på fritiden uten om bursdager, jeg var liksom i den gjengen venninnen min var i og det var lett for å si det sånn. Nå som jeg begynner på videregående og ikke kjenner noen nesten er jeg ganske usikker på hvordan jeg skal skaffe meg venner som jeg kan være med på fritiden, er litt sjenert. Jeg lurer på når det er passende å spørre om vi skal finne på noe etter skolen, når er det for tidlig, hva vi kan gjøre osv. Håper på svar :) Hilsen 16 gammel jente som gleder seg og gruer seg til skolestart.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er helt normalt å grue seg til skolestart. Mest sannsynlig føler alle de du skal møte på mandag det samme, hvordan få venner? Det beste med å begynne på ny skole er at du får en helt ny start! Ingen kjenner deg og du kjenner ingen. Det viktigste når man skal få nye venner er at man må ta det første steget! Hils på elevene i klassen din, si hva du heter og hvem du er. Kanskje dere kan snakke litt om sommerferien, hva dere har gjort, hvilken skole dere har gått på før, interesser og lignende? Du vil fort finne ut av hvem du har god kjemi med. Kanskje noen holder på med en spennende fritidsaktivitet som du kan melde deg på? Fotball, håndball, ridning og løping er alle sosiale aktiviteter. Vær positiv og åpen, prøv å smil når du møter nye mennesker og by på deg selv! Jeg legger ved et par artikler som du burde lese, lykke til! 


Hilsen Ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fem tips til den første tiden på ny skole

Elever i en gang på en skole (colourbox.com)

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Skolerevy - noe for deg?

To på en scene (colourbox.com)

På en skolerevy er det elevene som bestemmer - både på og bak scenen. Du kan vokse mye på å være med å sette opp en forestilling.
Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap