Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år har problemer med faren sin og er redd for at hun må bo hele tiden hos moren sin. Hva kan hun gjøre for å hindre at det skal skje?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har problemer med faren min (Moren og faren min er skilte, faren min bor med en annen), det første er at han ikke stoler ikke på. Når han spør meg om jeg er på telefonen og jeg svare nei så tror han ikke på meg, jeg forstår at det er vanskelig for pappa med meg og mine problemer. I det siste har det vært ekstra vanskelig og jeg er redd for at jeg må flytte fra faren min og bo hele tiden med moren min. Jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre med faren min for å hindre det skal skje.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette høres ikke noe greit ut for deg! Slik jeg forstår det, så ønsker du å bo både hos mamma og pappa, men forholdet til pappa har blitt vanskelig. Dette vil du gjerne å ordne opp i.

Det er ikke så lett å hjelpe deg med dette når jeg ikke vet mer om hva problemene deres handler om. Mitt råd er derfor at du snakker med både mamma og pappa om dette og hører hva de mener. Du kan for eksempel vise dem det du har skrevet hit og svaret mitt.

Pappa har hovedansvaret for at dere to skal ha det bra sammen, ikke du. Likevel er det fint at du tar ansvar og vil få det bedre. Familier som har det vanskelig kan få hjelp på familievernkontoret. Her kan pappa bestille time til ham og deg eller til ham og mamma hvis de trenger hjelp til å samarbeide bedre om deg.

Du kan også gå til helsesøster på skolen og be om råd i denne saken.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie