Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det ikke så bra hjemme. Mamma, pappa og jeg krangler nesten ver dag.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har det ikke så bra hjemme. Mamma, pappa og jeg krangler nesten ver dag. Jeg har prøvd å snakke med dem, men når jeg bare har sakt en setning begynner de å si alt jeg har gjort galt i hele mitt liv alt er ikke sant da. Sier til dem at jeg ikke vil bo med dem men de bryr seg ikke om jeg har lyst eller ikke. Jeg hater dem så jævlig mye. De sier de bryr seg om meg, men det gjør de ikke

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er veldig leit å høre at du har det så vanskelig hjemme. Det er ikke uvanlig at konflikter med foreldre blir større etterhvert som man blir eldre. Det er vanskelig for oss som ikke kjenner dere å kunne si hvorfor dette skjer. Det jeg tror kan være nyttig er å snakke med noen andre enn dine foreldre om situasjonen.

Mange får god hjelp av helsesøster eller sosiallærer. Om du ikke synes dette er en løsning for deg kan helsestasjonen for ungdom være et godt sted å ta kontakt. Om ingen vet hvordan du har det, er det ikke mulig å gi deg hjelp. Skulle det bli skikkelig krise kan du ringe Alarmtelefonen 116 111.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie