Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bytte skole og flytte til kjæresten?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Begynte nettopp i 10ende og lurte på noe om flytting. Har en kjæreste som bor 5-6 timer fra meg, og kunne tenkt meg å flytte hjem til han. Han bor fortsatt hos foreldrene sine, men det gikk fint. Lurte på hvordan det blir med skolebytting og sånn. Har bytta skole før, men husker ikke så mye av det.. Flytter uansett inn til sommeren 2017, men vil flytte etter nyttår. han blir 18 til sommeren og skal jobbe som lærling. Har snakka mye om det med penger og sånn, og hvordan vi skal bruke de. Tenker mye på det fordi jeg føler det er veldig viktig. Hvordan kan vi få dette til å funke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

og takk for ditt spørsmål.

Det kan nok være mulig å bytte til en skole der han bor. Bor han i et annet fylke, bør du lese denne artikkelen. Hvis du vil flytte innad i fylket ditt, bør du kontakte inntakskontoret i fylket ditt. De kan fortelle hvordan du bør gå frem. Det kan være lurt å gjøre allerede nå, siden ulike fylker kan ha litt ulike regler for dette.

Jeg vil tro at det vil være vanskelig å bytte over nyttår. Det er mer realistisk å få bytte til neste høst. Vil du likevel prøve å bytte til nyttår, kan du kontakte skolen der han bor og spørre om mulighetene for dette.

Inntakskontoret bør du altså kontakte uansett, men hvis du vil bytte underveis i et skoleår, er det opp til hver enkelt skole om det går. 

Se gjerne artiklene under for mer nyttig informasjon. Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Vil flytte sammen med kjæresten, er jeg klar?

Kjærestepar (colourbox.com)

Ønsker du å flytte sammen med kjæresten eller en venn? Det er visse ting dere bør tenke på først. Les svarene unge som har spurt oss har fått.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra