Hopp til hovedinnholdet

Vi krangler om penger, hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Greia er at jeg er uvenn med venninna mi.Hun er veldig sur på meg og jeg sliter med veldig dårlig samvittighet,mest fordi jeg synes hun har rett til å være sur på meg.Men jeg vet ikke hva jeg kan gjøre med det.Jeg kan ikke Gjøre om på det jeg har gjort. Og venninnen min vil ikke at jeg skal gjøre noe med det heller.Jeg skjønner ikke hva hun vil,og jeg skjønner ikke hva jeg burde.Grunnen til at hun er sur er fordi hun føler at jeg snylter på henne.Og det er jo en sak.Fordi når vi feks er hjemme hos henne, så vil hun alltid på butikken o.l, og da ender vi jo opp med å bruke hennes penger.Men hun mener at jeg ikke sier takk,eller sier hun kan få pengene igjen.Jeg er enig i at jeg må bli flinkere til å si takk,men det er jo hun som bare gir,det er ikke sånne ting jeg vil bruke mine penger på.I tillegg sier hun at det var en gang jeg lånte penger av mora hennes til å gi noen i bursdagsgave en gang,også har jeg klart å glemme å gi tilbake.Dette føler jeg meg så ille.Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Jeg skjønner godt at dette er en vanskelig og frustrerende situasjon. Det er aldri gøy å krangle, spesielt ikke om penger. Jeg anbefaler deg å sette deg ned sammen med venninnen din, forklare det du har skrevet til oss og fortelle at du er fortvilet. Forklar at du prøver å være forsiktig med penger og at du ikke ønsker å bruke så mye som hun har mulighet til. Ønsker hun å spandere er det hyggelig, men fortell at du forstår dersom hun ikke ønsker det også. 

Samtidig er det viktig at du gir tilbake penger du skylder. Syntes du det er vanskelig å huske bør du skrive ned en liste. Det er viktig å ha kontroll over pengene sine og dette er noe man må lære tidlig. 

Jeg legger ved noen artikler som du burde lese, lykke til! 

Hilsen Ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sparetips til deg med slunken lommebok

Seddel og penger (foto: ung.no)

Har du dårlig råd, eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Vi gir deg noen enkle råd for å få pengene til å vare lenger.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Er du økonomisk bevisst?

Økonomi (colourbox.com)

Vil du flytte for deg selv? Vet du nok om hvor mye lånet koster eller hva som skjer med husleien om en i kollektivet flytter? Test deg selv og finn ut om du er klar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap