Hopp til hovedinnholdet

Hva er forskjellen mellom å være vennlig å flørting.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Hva er forskjellen mellom det å være vennlig og flørting? Jeg har sett folk som er veldig intime med hverandre selv om de ikke er i et forhold. Noen ganger så er det akseptabelt og noen ganger så er det helt uakseptabelt. Jeg har lagt merke til at det kommer an på person, men at det også kommer an på hvem som tar kontakt. Jeg har sett at utseendet, forholdet til personen fra før av og forholdet til den andre parten har mye å si. Hvordan skal man kunne sosialisere hvis folk ser på det man gjør som flørting?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det finnes nok ikke noe enkelt svar på spørsmålet ditt. De aller fleste har nok kanskje sin egen definisjon av når noe er flørting og når de bare er vennlige. 

Som du selv sier så er det veldig forskjellig utifra hvilken relasjon man har fra før av. Noen som er veldig gode venner kan flørte med hverandre selvom de ikke er interesserte i hverandre. Det å flørte er jo også en måte å være vennlig på og det behøver ikke alltid å ha en seksuell undertone eller å bety at man vil bli kjærester. Samtidig så er det også veldig vanlig å flørte når man liker noen for å vise at man er intressert. Som du sier må man kanskje se på hvilken relajson man har fra før og andre faktorer for å finne ut av hva grunnen til at man flørter er. Ofte er dette skille klart og det kan være enkelt å forstå, andre ganger er det kanskje litt verre å vite. Om noen tror at du flørter med de når du bare prøver å være hyggelig så er ikke dette nødvendigvis problematisk. Dersom de blir veldig flørtete eller intime tilbake går det an å forklare at du ikke mente det på den måten.

Det som er viktig å huske på at alle er forskjellige og tilnærmer seg andre på forskjellige måter og selvom noen kanskje er mer frempå enn andre så er det kanskje bare deres måte å være hyggelig på og det er ingentin galt i det. Dersom det oppstår en misforståelse så vil den ofte også bli oppklart av seg selv eller ved at man sier ifra.

Det er stort sett ikke noe problem å sosiaslisere selvom man ofte tolker ting forskjellig. Om du opplever at noen for eksempel flørter mye med deg på en måte du ikke liker så går det jo an å si ifra at du ikke er komfortable med det.  De aller fleste er nok underforstått enige om at man ikke skal være veldig intim med noen man nesten ikke kjenner og at man ikke skal oppføre seg sånn mot noen som ikke ønsker det. Derfor er det som sagt også viktig å si ifra om noen oppfører seg på en måte du ikke er komfortabel med.

Jeg håper dette var til hjelp!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse