Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine krangler hele tiden og har alltid gjort det.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei!Helt siden jeg var liten og lillebroren min har vi vokst opp med at mamma og pappa krangler hele tiden om små/store ting.De skriker til hverandre og pleier å si stygge ting til hverandre,men det er ikke noe vold!Jeg vet ikke helt hva de pleier å krangle om fordi jeg blir lei av å høre på de,og da går jeg enten ut av huset eller på rommet og har hodet under puten.Av og til er det så ille at jeg griner og tenker på hva er galt med familien.Jeg har egentlig bare lyst til å flytte ut av huset,men siden jeg er 14 så vet jeg at det ikke går ann.De kan lett bli sint på meg og lillebroren min12år.Hvis jeg snakker med pappa om noe og han misforstår meg så blir han fort sur,og når jeg prøver å forklare hører han ikke etter.Han tenker at han har altid rett.Når jeg blir sur på de klikker de på meg,og når krangelen er ferdig fortsetter pappa, mens mamma er helt stille.Når de ikke krangler er begge veldig snille og normale foreldre og jeg vil ikke at de skal gå fra hverandre.Hva skal jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 år!

 

Det er slitsomt og vondt når foreldre krangler mye. Barn er som oftest glad i begge to og da er det vanskelig å høre på at de sier stygge ting til hverandre. Jeg forstår du kan få tanker om at du vil flytte ut av huset. Du forteller også at du blir misforstått av din far og at han tenker han alltid har rett. Jeg tenker du fortelle dine foreldre hvordan du opplever å bo hjemme. Dersom det ikke endrer seg synes jeg du skal be om en samtale med helsesøster eller sosiallærer på skolen. De snakker med mange unge som har lignende problemer. Det kan tenkes at dine foreldre trenger hjelp til å få det bedre sammen og hjelp til å se at all krangelen går ut over deg og din bror.

 

Dersom du ønsker å snakke med noen kan du også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis å ringe og du kan være anonym.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie