Hopp til hovedinnholdet

Tips til hobbyer? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg kjeder meg veldig mye på fritiden og har ikke råd til å finne på så mye. Jeg liker veldig godt å drive med dyr men har verken råd til å drive med hest eller hund. Nå om dager så sitter jeg mye alene. tips til hobbyer som tar tid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er fint å være glad i dyr, for det trenger ikke koste veldige mye, men er veldig hyggelig. Undersøk om det er noen hundegårder i nærheten av der du bor. Ofte er det slik at de trenger hjelp til å gå tur med hundene, noe som både er gratis og hyggelig. Undersøk også om det er noen staller i nærheten. Ofte er det slik at man kan jobbe litt i stallen. Som betaling får man ofte ri. Ellers har kanskje noen av vennene dine hund? Kanskje du kan gå på tur med dem? 

Har du vurdert andre hobbyer? Det er ofte fint å velge en hobby som gjør deg mer sosial. Det kan være fotball, dans, håndball, basket eller teater. Hva som helst. Undersøk i lokalsamfunnet hva slags tilbud som finnes. Prøv også å være sosial med elevene i klassen din. Kanskje du kan gjøre lekser med noen? Eller være med noen hjem etter timen? Selv om det er skummelt må man ofte ta første initiativ selv. Vær positiv og still spørsmål til andre, men fortell også om deg selv. Jeg legger ved et par artikler som du burde lese, lykke til!

 

Hilsen Ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Sang og musikk

Johanna

Johanna (18) fra Lenvik i Troms synger masse på fritiden, hun har en nydelig stemme og er vant til å opptre foran et publikum. Ung.no har intervjuet henne om hvordan det er å ha sang som fritidsaktivitet.

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Min fritid: Fotball

Odd-Andre

Odd-André (15) fra Steigen i Nordland kunne vært født med fotballsko på bena. Ung.no har tatt en prat med ham om interessen for fotball.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby