Hopp til hovedinnholdet

Jeg har litt problemer med vennene mine etter noe dumt jeg gjorde, hvordan blir det bedre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år og jeg blir fortalt heletiden at jeg baksnakker, det kan være jeg baksnakka en del men hver gang jeg baksnakker tenker jeg ikke over det jeg vet jeg har baksnakket min beste venn og det er veldig dumt. I dag tidelig var en venn av meg som har lagt ut på Instagram at jeg måtte slutte å være så jævlig og at hun ikke ville hate på meg men bare støtte vennene sine. Nå går jeg og tenker på dette hele tiden og jeg klarer ikke å tenke på noe annet jeg får bare lyst til å bytte skole eller flytte langt vekke fra jeg har det så vanskelig nå og lurte på hva folk har som tips til hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig! 

Jeg tror du selv har forstått at det er dumt å baksnakke, da fortjener du en ny sjanse! Mitt tips til deg er å spørre læreren din eller en annen voksen person om du og jentene det gjelder, så dere kan få snakket ut ordentlig om problemet. Det kan hende det blir litt vanskelig, men jeg tror det ordner seg! 

Uansett hva noen har sagt/ gjort, er det ikke lov å publisere slike ting som det de har gjort på nett. Si i fra til en voksen!

Om det ikke blir bedre, kan du snakke med helsesøster om det! Husk at slike perioder som dette gjør deg sterkere. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

5 på gata: Vennedrama

5 på gata om vennedrama

Det er flott å ha gode venner, men noen ganger kan det oppstå uenigheter og krangling. Vi har intervjuet fem ungdommer for å finne ut om det er mye vennedrama i deres vennegjenger, hva det dreier seg om og hvordan de løser uenigheter og konflikter.

Av Amalie, ungdomsjournalist

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap