Hopp til hovedinnholdet

Hva er baksnakking? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hva er baksnakking egentlig? Jeg snakket lenge om en venninne til en annen for jeg måtte få det ut fordi vi har hatt mange konflikter. Jeg fortalt mine tanker og min oppfatning av tingene så det kan ha satt hun jeg snakket om i dårlig lys. Jeg forklarte kun situasjon og ikke noe om henne som person . Regnes det som baksnakking ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for henvendelsen din.

 

Det kan ofte være vanskelig å skille mellom hva som er baksnakking og hva som ikke er det. Som hovedregel er baksnakking når du snakker om personer som ikke er til stede på en negativ måte. Det er likevel stor forskjell på å snakke om hendelser og ting som har skjedd, og å «henge ut» personer som ikke er til stede.

Det er helt naturlig at du har behov for å snakke om konflikter som har vært vanskelig med vennene dine. For meg høres det ut som det er det som har skjedd, og jeg vil derfor ikke kalle det for baksnakking. Det er fullt lov å «lufte frustrasjonen sin», så kan du heller ha i bakhodet at den personen du snakker om kan ha en litt annen opplevelse av situasjonen enn deg.

 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap