Hopp til hovedinnholdet

jeg og mamma krangler helle tiden og da blir jeg lei meg og får selvmordstanker

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg bor på innstudisjon og vil i fosterhjem , jeg og mamma krangler helle tiden og da blir jeg lei meg og får så sykt selvmords tanker og bare vil dø! Jeg er så sykt redd at barnevarnet sender meg hjem;( nå bor jeg på innstudisjon og har det mye bedre ! Jeg har bare en så stor frykt om at jeg må flytte hjem

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss. Du forteller at du bor på institusjon og at du har det bra der, men at du er redd for at du må flytte hjem igjen. Du får vonde tanker ved å tenke på at du kanskje må flytte hjem igjen.  

Du skriver at du er i kontakt med barnevernet og da tenker jeg det er viktig at du får fortalt barnevernet hvordan du har det. Kanskje du har en kontaktperson på institusjonene som kan hjelpe deg med å få snakke med den som følger deg opp i barnevernet. Det er i alle fall viktig at du får fortalt barnevernet hvordan du har det og  hva du selv ønsker fremover!

Du opplever nå en svært usikker tid. Du vet du bor på institusjon men du vet ikke hva som skjer videre. Å være slik usikker er stressende og skaper mye engstelse.

Det ville ha vært godt for deg og snakke med en voksen du stoler på i hvert fall en gang i uken, kanskje oftere. Helsesøster kan være en slik voksen som det er fint å snakke med. Psykolog kan også være fint. Det er godt å snakke med noen som vet mye om tanker og følelser. Du opplever nå en krise.

Meningen med å snakke med noen er å få støtte i denne vanskelige tiden. Du kan sette ord på det du er redd for, dermed kan den voksne hjelpe og trygge deg.

Hvis en ungdom som deg ikke ønsker å flytte hjem og barnevernet tenker det samme, så er det gode sjanser for at det ikke kommer til skje. Hvis din mor bestemmer at du skal flytte hjem igjen vil barnevernet skaffe advokat hjelp.

Det beste er om barnevernet snakker med din mor og forklarer henne at du ikke ønsker å bo hjemme. Hvis din mor velger å følge dine ønsker så vil det kunne bety at hun ønsker å ta hensyn til hva som er ditt beste.

Endel mødre kjemper allikevel for å få barnet hjem, da dette føles for sårt for mor at barnet ikke er med henne.

Stol på barnevernet. De vil sørge for at dine interesser blir hørt. Be også om jevnlige samtaler. Velg den du føler du snakker best med.

Lykke til! Vi forstår at tiden fremover i usikkerhet er tøff. Forsøk å ta en dag eller uke om gangen. Vi tenker på deg.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Jente ringer (foto: 116111.no)

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Slik kan du takle en krise

Gutt lei seg (colourbox.com)

Når det skjer en brå og dramatisk hendelse i livet, kaller vi det en krise. Det kan være en katastrofe, ulykke, uventet dødsfall eller andre ting.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern