Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine hører ikke på meg, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Ung. Jeg har et problem. Jeg er en jente, men kind of en guttejente. Jeg stortrives når jeg henger med gutter, og sliter ofte med å snakke med jenter. Idag var jeg på en klassefest. Jeg hang bare med gutta, og sa ikke et ord til en eneste jente. Dette syntes jeg var helt greit, men når mamma skulle kjøre meg hjem spurte hun om jeg hadde snakket med noen jenter og jeg sa nei. Hun sa jeg måtte begynne å snakke og være med jentene mer, selvom jeg syntes det er vanskelig. Jeg har prøvd å snakke med foreldrene mine, men de sier at det bare er rart å bare være med gutter. De vil ikke høre på meg når jeg sier jeg syntes det er vanskelig når jentene i klassen er så "jentete". Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Mest sannsynlig klarer nok ikke foreldrene dine å sette seg helt inn i situasjonen din. Vi er alle forskjellige og det som føles naturlig for deg, virker kanskje uforståelig for dem. Her må du nesten bare forklare dem så godt at du klarer at det er gutter du føler deg komfortabel med. Det er rett og slett bare slik du er.

Du kan jo også eventuelt forsøke å ta litt mer kontakt med jentene. Det betyr jo ikke at du må være med de hele tiden eller alltid delta i samtalen. Det kan rett og slett bare være fint å ha flere å være med! Da viser du jo også foreldrene dine at du er villig til å være litt sosial med jentene også. Men det er viktig at du husker på at dette er ditt valg og at du må føle deg komfortabel med de du er med:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap