Hopp til hovedinnholdet

Faren min er litt sur på meg men jeg vet ikke hvorfor.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Faren min er litt sur på meg men jeg vet ikke hvorfor. Han har aldrig vært så sur på meg før. Han ble sur fordi jeg mobbet. jeg angrer veldig på det jeg gjore og jeg har forandret meg. Jeg har stoppet for lenge siden. men nå er det ingen som liker meg jeg har sakt sorry og gjort masse annt og nå vill ikke faren min snakke med meg heller, hjellp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det kan høres ut som at faren din tar det at du har mobbet veldig alvorlig og han er sannsynligvis veldig skuffet. Det kan hende han har mistet tillit til deg. Han er kanskje også veldig skuffet over seg selv fordi han ikke har greid å oppdra deg til ikke å mobbe i det hele tatt. Frustrasjon og sorg kan ofte vise seg som sinne og surhet.

Han trenger kanskje tid å komme over dette og han trenger å se at du har endret deg over tid, at du har lært og ikke kommer til å mobbe igjen. Selv om du må innse at det å gjennoppbygge tillit tar tid, må også farne din etterhvert velge å gi deg tillit.

Det høres ut som at du og faren din bør snakke sammen om hva som skal til for at han kan tilgi deg og gi deg en ny sjanse. Han er nok lei seg fordi han er glad i deg, men du trenger også å se det. Spør ham om hva som skal til for at han skal tilgi deg og at dere kan få det sint igjen.

Er det vanskelig å snakke med ham ansikt til ansikt kan du prøve å skrive et brev til ham. Det kan være elttere for ham å forstå deg om du gidder å skrive til ham!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie