Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg har så sykt lyst på en hund. Nesten hver kveld gråter jeg fordi jeg trenger en venn❤️ Mamma og pappa sier bare "slutt og mas". Jeg trenger virkelig hjelp.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har så sykt lyst på en hund. Vi har sett på hund i mange år og dt har ikke vært aktuelt. Nå som jeg er blitt eldre så har jeg mer lyst på hund og alle tror dt bare er en sånn barndomms "jeg har lyst på hund greie" men nei. Jeg trenger en ekte venn. Jeg trenger en jeg kan snakke med og sånt. Når jeg sier at jeg har lyst på hund til familie for eksempel tante eller noe sånt så sier de bare "dt er alt for mye arbeid i det, du kommer ikke til å klare det" da blir jeg så lei meg og sint og alt på en gang at jeg bare har lyst å bryte ut i tårer. Nesten ver kveld gråter jeg fordi jeg trenger en venn❤️ Og hvis jeg sier at jeg har lyst på hund til mamma og pappa sier de bare "slutt og mas" Jeg er deprimert mange ganger pga det. Jeg trenger virkelig hjelp! Jeg må bare si at dette IKKE er en sånn barndoms greie. For ver gang jeg står opp om morgenen så føler jeg at jeg mangler noe

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner at du har ønsket deg hund hele livet, og at dette ønsket bare blir strekere. Du har også blitt eldre, og er mer i stand til å ta vare på en hund nå enn da du var liten. Likevel så er det dessverre sånn at de voksne i familien må være enige for at du skal kunne få hund.

Mange på din alder har kontakt med hunder gjennom å passe og gå tur med hunder for andre. Du kan for eksempel henge opp lapp i butikken om at du kan tilby dette. Likevel skjønner jeg godt at det ikke blir det samme som å ha egen hund.

Du skriver at du gråter om kvelden og ofte kjenner deg deprimert. Det høres ikke så bra ut. Vet mamma og pappa at du har det sånn? Hvis ikke så synes jeg at du skal fortelle om det. Kanskje handler dette også om andre ting enn at du savner å ha hund? Du kan også gå til helsesøster på skolen og fortelle om hvordan du har det. Mange synes det hjelper å få snakke om det når man har det vanskelig.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie