Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa krangler hele tiden

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som har foreldrer som krangler hele tiden.Men mamma og pappa sier at de ikke skal skille seg men kranglingen ender alltig opp med at mamma gråter å sitter seg på rommet og det er nesten alltid pappa som begynner å krangle.. Hva må jeg gjøre for at de skal slutte å krangle hver dag

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt jente 14 år!

Det er vondt når foreldre krangler mye. Som ungdom er man usikker på hva man kan gjøre for at kranglingen skal stoppe.

Barn og ungdom bekymrer seg ofte for foreldrene sine. Og når foreldrene krangler er det vanskelig å forstå hvorfor.

Det er mange barn og ungdom som opplever at foreldre krangler mye. Det kan være både foreldre som bor sammen eller foreldre som er skilt. Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler, men det er uansett ubehagelig.

Det kan være slitsomt å bo i et hjem der det krangles mye, man kan bli i dårlig humør og man kan bli redd for at foreldrene skal skilles. I tillegg blir man lei seg når man ser at foreldrene blir lei seg.

Det er vanskelig å gjøre noe for å stoppe kranglingen. Men du kan prøve å si noe til foreldrene dine om hva det gjør med deg! Prøv å avtale med foreldrene dine at du gjerne vil snakke med dem om noe. Fortell dem akkurat hva du føler og tenker når de krangler, at du blir lei deg og redd.

Dersom du synes det er vanskelig å prate med foreldrene dine kan du be om hjelp fra en annen voksen. Hvis du har helsesøster på skolen kan du gå til henne. Du kan også få hjelp av familievernkontoret. Der kan du ta kontakt selv, eller helsesøster kan hjelpe deg.

Det er viktig at du snakker med noen om dette slik at du kan oppleve at mamma og pappa har det bra og ikke krangler så mye.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie