Hopp til hovedinnholdet

Hei! Foreldrene mine skal skille seg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Foreldrene mine skal skille seg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Jeg føler at pappa ikke bryr seg om mamma? Det er så trist! Håper dere kan hjelpe meg :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner godt at du er lei deg for at foreldrene dine skal skilles. Hver uke så treffer jeg barn på jobben min som opplever det samme som deg. Jeg vet derfor at skilsmisse er skikkelig tøft for barn og ungdommer selv om det er vanlig og de fleste får det bra etter hvert.

Du skriver at du føler at pappa ikke bryr seg om mamma. Det betyr kanskje at det er han som har bestemt at de skal skilles? Jeg kjenner jo ikke dine foreldre, men jeg vet at de fleste foreldre synes at det å bestemme seg for å skilles er veldig vondt og vanskelig. Den som tar avgjørelsen har ofte vært lei seg lenge og brukt mye tid på å tenke seg om. For den andre kommer kanskje bruddet mer som et sjokk. Da er de på ulikt sted, og det kan se ut som om den ene ikke bryr seg og den andre er veldig lei seg.

Mitt råd er at du snakker med foreldrene dine om det du ser og hvordan dette er for deg. Foreldre tror ofte at barna ikke reagerer så mye eller ikke har fått med seg hva som skjer hvis det ikke blir snakket om. De fleste foreldre er opptatt av at skilsmissen skal bli så bra som mulig for barna. Da må de få vite hva barna opplever og blir lei seg av.

Familien din kan få hjelp til å snakke sammen og finne løsninger  på nærmeste familievernkontor. Du kan også gå til helsesøster på skolen og snakke om det du opplever nå.

Ta også en titt på artiklene jeg har lagt ved til deg under svaret.

Lykke til, jeg håper du får det lettere snart!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie