Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ingen hobbyer, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei er en jente på 14 år. Jeg er ikke med på noen fritidsaktiviter og har ingen hobbyer, det er veldig flaut fordi alle andre har noe å gjøre mens jeg bare sitter hjemme, ser på TV eller øver. De andre vennene mine går på friidrett, ridning, eller går på ski, slalom eller snowboard. Føler meg veldig utafor siden jeg ikke er med på noen ting... Og de møtes ofte på skei og står på ski, jeg er jo den som bor nermest skei også og alle lurer på hvorfor jeg aldri er der. Men det er jo så dyrt for ski og skikort og vi har ikke så god rå. Er veldig utafor når de kommer på skolen og snakker om hvor morsomt det var og sånn. Og når lærerene spør høyt i klassa om vi har noen hobbyer så har ikke jeg noen hobbyer. Det er så flaut

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette kan være vanskelig for deg. Slik jeg tolket spørsmålet ditt, så trenger du tips til hva du kan gjøre med venner, men som ikke koster så mye.

Det er mange andre som deg som ikke har så mange fritidsaktiviter arrangert av klubber og lignende. De sitter ofte hjemme og ser på tv og lignende. En hobby trenger ikke nødvendigvis å være så dyrt, det må bare være noe du liker å gjøre. Prøv å tenke ut hva du liker å gjøre. Kanskje det kan være å tegne, jogge, lage mat, lese bøker eller andre ting som ikke er veldig dyrt. Bruk denne tiden hjemme til å finne på noe du synes er gøy. Hvis du er usikker på hva du liker, kan du se på artikkelen nedenfor som handler om ulike hobbyer.

Når det gjelder det at de andre finner på ting som du ikke kan delta på, tror jeg løsningen kan være at du arrangerer noe. Kanskje du kan invitere noen hjem på besøk eller på en tur ute. Prøv å finne ut hva du og de andre liker, og inviter de med på noe. På denne måten kan du være med på moroa. En hobby kan jo være så lett som å være sammen med venner. Så neste gang noen spør om din hobby, trenger du ikke si "ingenting." Fortell de hva du synes er gøy å holde på med, om det så er å være med venner. Det trenger ikke være noe arrangert av en klubb som koster mye. 

Nedenfor legger jeg ved noen artikler som du burde lese. 50 hobbyer du burde prøve ut!

Håper det ordner seg for deg!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Tegning

Hannah tegner.

Ung.no har intervjuet Hannah (15) fra Lenvik i Troms om det å ha tegning som hobby.
Av Amalie, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby