Hopp til hovedinnholdet

Pappa og broren min krangler mye. Hvordan kan jeg få de til å slutte?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, min bror og far krangler mye, og de er begge veldig sta på meningene sine og ingen av de vil ikke gi seg på de fleste saker. Har du noen tips til hvordan vi kan få de til å slutte å krangle?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Forstår at det ikke er gøy at broren og faren din krangler mye. Det kan være vanskelig å få noen til å slutte å krangle. Noen ganger er det slik at de som krangler opplever selv at de diskuterer eller har en vanlig samtale. Men for de som ikke er med i "krangelen" så kan det være frustrerende og vanskelig å forholdt seg til krangelen og hva det gjør med følelsene.

Det kan være lurt at du snakker med faren din om hvordan du opplever det når faren din og broren din er uenige. Fortell faren din hva kranglingen gjør med deg. Det kan være at du blir urolig, lei deg, trist, opplever at det blir dårlig stemning hjemme eller andre følelser og tanker som plager deg når de krangler. Du kan også snakke med broren din om hvordan du opplever kranglingen hjemme. Be de om å slutte med å krangle!

Blir det ikke bedre så kan du kontakte familievernkontoret der du bor. Familievernkontoret skal være der for å hjelpe familier som ikke har det bra.

Ønsker deg lykke til. Legger artikler under svaret som du kan lese.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie