Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre når en venn er sur på meg og ikke vil snakke med meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en venn, som er veldig sur på meg for tida. Hun har nesten ikke snakket til meg på fire uker. Jeg er ikke helt sikker på hva hun er sur for engang. Jeg har prøvd opptil flere ganger å snakke med henne, og prøve å finne ut av det. Men hun nekter, og vil ikke samarbeide. Jeg blir veldig lei meg og savner henne. Vi var før veldig close, hun, jeg og tre andre jenter. Etterhvert begynte jeg å henge litt mer med to andre jenter. Så for fire uker siden, ble hun sånn ut av det blå, sur på meg. Hun har mange andre rundt seg, som bryr seg om henne. Hun er heldigvis ikke ensom:) Situasjonen har ikke forbedret seg, og jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre, hilsen jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette kan være vanskelig, spesielt når du ikke vet grunnen til hvorfor venninnen din er sur.

Det er litt vanskelig for meg å si hva dere burde gjøre, men jeg tror det lureste er å få tatt deg en ordentlig prat med henne. Fortell henne at det er viktig at dere får snakket sammen. Forklar hvordan du føler om situasjonen og at du savner hvordan det var før. Spør henne også om hvorfor oppførselen har blitt så annerledes. Hvis dere får funnet ut av problemet, er det mye lettere å løse det.

Hvis du ikke får snakket med henne kan du kanskje snakke med noen av de som hun er sammen med. Fortell de at du ønsker å ordne opp i det som har skjedd. Det kan hende de vet hvorfor hun ikke ønsker å prate med deg.

Jeg har lagt ved noen artikler nedenfor som jeg anbefaler deg å lese. Håper det ordner seg for deg!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

5 på gata: Vennedrama

5 på gata om vennedrama

Det er flott å ha gode venner, men noen ganger kan det oppstå uenigheter og krangling. Vi har intervjuet fem ungdommer for å finne ut om det er mye vennedrama i deres vennegjenger, hva det dreier seg om og hvordan de løser uenigheter og konflikter.

Av Amalie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap