Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg holde kontakten med mine gamle venner når det er vanskelig, eller prøve å skaffe nye venner?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter litt med venner. I fjor, i 8. klasse, byttet jeg skole. På den forrige skolen jeg gikk på hadde jeg noen veldig nære venner som jeg var med på fritiden, kunne stole på, osv. Når jeg byttet skole, ble det vanskelig å holde kontakten. Vi bor i samme by, men fortsatt litt langt unna hverandre, og siden vi går på forskjellige skoler treffer vi hverandre sjeldent. Det er veldig vanskelig for meg å skaffe meg venner på denne skolen, har gått på den i et og et halvt år, men har fortsatt ingen gode venner. (Det er en privatskole, så mange bor også langt unna skolen) Så jeg prøver å holde kontakten og treffe de gamle vennene mine, men alle går på ungdomsskolen og har det veldig travelt + de har andre bedre venner de heller vil være med. Det blir også veldig ensidig, for jeg er den eneste som prøver å holde kontakten, de bryr seg ikke så mye lenger. Bør jeg fortsette å prøve å holde kontakten med dem? Eller bør jeg gå videre, prøve å få nye venner, selv om det kan bli vanskelig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung! Jeg skal prøve å hjelpe deg så godt jeg kan, for jeg forstår at dette er utfordrende. 

Mitt råd til deg når det gjelder dine gamle venner, er å invitere til en samtale og snakke åpent om hvordan du føler det. Del gjerne opp samtalene og snakk med de hver for seg, om du har energi. Dette råder jeg deg til å gjøre på en hyggelig måte, sånn at dere får oppklart ting! 

Jeg skjønner at det er viktig at kontakten mellom dere må være gjensidig, men i noen perioder er det slik at man må gi litt ekstra av seg selv. Prøv gjerne dette litt til, før du eventuelt gir slipp. Jeg legger ved noen som linker som kan hjelpe deg! 

Se også på linkene som handler om å få nye venner, du kan gjerne tenke på dette som en god mulighet til det og kanskje en ny start? Jeg har stor tro på at du kommer til å klare det. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap