Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg gjøre julaften mer morsom?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er veldig glad i julaften men i det siste har det blitt veldig kjedelig. nå er det nesten son at jeg gruer meg forde det er så kjedelig og jeg er veldig rastløs. hvert år åpner vi gaver tiligere å tiligere forde vi ikke har noe å gjøre etter vi har spist. vi ferer julaften hos mormor som bor i nabo huset. det er meg mamma broren min på 20, mormor og kjeresten hennes. Noen tips til å holde ut lenger å ikke dra hjem kl10 forde det ikke er noe å gjøre. jeg gruer meg forde jeg blir skuffet fordi det er så kjedelig å jeg har alltid så høye forventninger til hvordan det kommer til å bli. tengte vi kunne spille monopol eller noe men jeg MÅÅÅ ha tips til hvordan det kan bli gøyere å til at jeg kan glede med. håper på raskt svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Her gjelder det nok bare å planlegge litt og komme opp med ulike ting dere kan gjøre! Brettspill, kortspill og lignende er fine ting å gjøre. Det er morsomt og inkluderer alle. Sett gjerne på litt julemusikk og ta initiativ til å gjøre noe annet enn det vanlige. Mimeleker/gjetteleker er også morsomt å drive med:) Du kan også finne frem noen julefilmer som du kan ha i bakhånd utover kvelden.  Det er alltid koselig å se på film, samtidig som det er en "rolig" aktivitet.

Snakk gjerne litt med broren din om hva du føler og spør om han har noen ideer. Det er jo ikke bare ditt ansvar å gjøre julaften morsom;) Forsøk å ha en positiv innstilling til det hele. Så lenge alle gjør en innsats, så kommer nok julaften til å bli morsommere enn det den pleier å være;)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie