Hopp til hovedinnholdet

Hei, mamma og pappa krangler ofte, og pågrunn av det fører det til at mamma blir ofte sur på meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, mamma og pappa krangler ofte, og pågrunn av det fører det til at mamma blir ofte sur på meg. Jeg er veldig glad i Mamaen min men jeg vet ikke helt om hun er like glad i meg som jeg er i henne, av og til så kan mamma være super snill men andre ganger ikke så grei. Jeg føler at moren min er mer interessert i broren min. Dette gjør at jeg blir i sorg, og føles uelsket. Jeg er redd får at mamma og pappa må skilles med værandre, jeg får vondt i magen av og tenke på det. Tusen takk for meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit at foreldrene dine krangler så mye. Dette er vondt. De aller fleste ønsker ikke at foreldrene sine skilles. Noen ganger betyr krangel ikke at foreldre tenker på å skilles. Alle forhold har perioder som er vanskelige. Mange kommer seg igjennom dette. Selvsagt blir du bekymret, det er jo tross alt mange foreldre som går fra hverandre. 

Har du snakket med dem om bekymringen din? Det kan hende de ikke tenker over at krangelen deres plager deg sånn. Det kan godt hende at moren din ikke er klar over over hvor mye humøret hennes går ut over deg. Moren din er nok glad i deg, men det kan hende hun synes at kranglene er så vanskelige at hun ikke greier å skjule humøret for deg.

Det beste hadde vært om du kunne snakket med henne om dette. Det er alltid best å dele en bekymring snarere enn å bli sint å sur tilbake. Det er mulig for dine foreldre til å få hjelp til å få det bedre. Familievernkontoret der dere bor er eksperter på å hjelpe par og familier med å kommunisere bedre. Kanskje det hadde vært fint for deg å bli med også.

Føler du at du trenger noen å snakke om dette med for din egen del finnes det også muligheter. Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom er også et sted som kan være bra å oppsøke.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie