Hopp til hovedinnholdet

Jente på 14 år med fotskade lurer på om hun kan få fritak fra Camp Refugee dersom hun får legeerklæring.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14år som skal snart konformere meg borglig. krusene og sånt har ikke begynt ennå, men snart skal jeg på Camp refugee. jeg er gleder meg og gruer meg. men problemet er at jeg har skade i begge føtene mine. jeg har en slags sene skade og ankelskade. Jeg får vondt i føttene mine bare å gå en hel dag på skole eller en treningsøkt på en time. jeg går til fysioterapi en-to ganger i uka. og i de siste måned har jeg nesten ikke Trent eller hatt gym fordi jeg ikke skal skade beina mer eller ha vondt. når jeg har vondt blir de stive og jeg må gå på krykker. men tilbake til det jeg lurte på. på Camp refugee så går/løper man ganske mye. jeg er usikker om beina min vil tåle det. beina mine blir utkjørt etter så mange timers gåing. jeg lurte på er det mulighet til å få fritak fra campen hvis man får en avklaring fra fastlege eller fra fysioterapi, eller hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom du får legerklæring som sier at du ikke bør være med på noen eller alle øvelsene på Camp Refugee så vil du få fritak fra disse. 

Siden du har fritak fra gym, så er det også naturlig at du får fritak fra andre aktiviteter som er like belastende for beina dine.

Det er sikkert lurt at du tar en prat med fysioterapeuten din om hva du bør være med på, og hun/han kan sikkert veilede deg i forhold til hvordan du kan få en legeerklæring.

Kanskje kan du også kontakte arrangøren av Camp Refugee og spørre om du kan være med på de delene av Campen som ikke vil være belastende for beina dine.

Håper dette ordner seg for deg!

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fritak fra fag og vurdering

bokstaver (colourbox.com)

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon