Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst og er redd. Redd for å være borte fra mamma. Krangler med mamma minst fem ganger om dagen. Gråter mye når vi krangler. Synes mamma er dårlig til å trøste. Trenger tips for stoppe kranglingen.  

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg sliter med masse angst jeg er redd for nesten alt og på skolen er jeg inne på et grupperom med en voksen og jobber for meg selv. Jeg er redd for og være alene. Og mest av alt er og være borte fra mamma jeg er blitt avhengig av og ha mamma i nærheten. Men jeg og mamma krangler MINST 5 ganger til dagen. Og ofte er noen av de kranglene veldig store og gjør meg veldig lei og sliten jeg har røde små sår i ansikte fordi jeg gråter så mye når vi krangler og jeg klarer ikke og stoppe kranglingen heller og jeg føler at mamma er elendig til og trøste meg og være der for meg. Kan du gi tips for og stoppe denne grusomme kranglingen pils??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiDet er ikke greit å krangle så mye med mamma, man blir lei seg og sliten. Er det noen du stoler på som du kan fortelle hvordan du har det?

Du kan også ta kontakt med helsesøster eller sosiallærer på skolen. De kan innvitere mamma inn på samtale slik at dere får snakket sammen.
Du og mamma kan også ta kontakt med et familievernkontor. Der  har de mye kunnskap og kan gi god hjelp der det er vanskelig mellom barn og foreldre.
Jeg vil ønske deg lykke til videre.
 
Hilsen Familieterapeuten ung.no
 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie