Hopp til hovedinnholdet

skal i møte med barnevernet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et møte med barnevernet veldig snart om at jeg har sendt trusler, krenket andre og begått fysisk vold... jeg lurer på hva det betyr? Jeg har aldri rørt noen på den måten og har en forklaring på de andre tingene, men noe de ikke vet er at det også har blitt sendt naken bilder av seg selv fra begge sider... kommer de til å ta i inn tlf hennes uansett?? Hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg får ikke helt tak i hva som har skjedd og hva du spør konkret om, men du skal i møte med barnevernet. Du skriver at du ikke har sendt trusler, krenket eler begått fysisk vold - da er det viktig at du forteller det til barnevernet og at du forteller hva som egenltig skjedde slik at de vet det. 
Så mitt råd til deg er å fortelle barnevernet så ærlig som mulig hva som har skjedd.

Jeg legger ogaså ved noen artikler som du kan lese om å legge ut bilder på nettet.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer

Føler du press om å sende nakenbilder?

Lettkledd på snapchat (colourbox.com)

Å sende nudes kan føles spennende og ganske uskyldig. Kanskje søker du oppmerksomhet og har lyst til å gjøre en annen interessert? Det er likevel lurt å være klar over konsekvensene dette kan ha for deg.

Av Julie, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern