Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å bli invitert mer på fest, lurer på hvordan jeg kan få til det?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst til å drikke, men sliter med å bli invitert. Jeg blir aldri inkludert til fester, og dersom jeg spør, får jeg bare et nei. Jeg syntes det er vanskelig fordi sånn som eksen min. Alle syntes hun var en taper, og at ingen kommer til å like henne. Men hun legger ut på snap flere ganger i helgene, at hun sitter i bil og kjører med mange folk, og tar bilde av masse drikke overalt, og det sårer veldig å se hvor bra hun har det nå. Ja, jeg vet jeg bør blokkere henne. Men det er ikke det målet mitt er. Målet mitt er å kunne få nok oppmerksomhet til at folk inviterer meg på stor fest selv. Det er noen få i klassen som har sykt høy status, går med de fineste jentene, er på de sykeste festene, hvorfor har akkurat de høy status, hvordan kan jeg få den samme statusen, sånn at jeg automatisk får invitasjoner? Virker jo som hun eksen min har fått status tydeligvis, men tror det er har noe med at hun er jente. Jenter blir alltid invitert, og får alltid vilja si. Mange spiller på utseende.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først å fremst så tenker jeg at det er dumt å sammenlikne seg selv med andre. Det resulterer stort sett bare i en negativ tankegang hvor man selv føler seg dårligere. Det å se på hva eks-kjæresten din gjør og hvordan hun har det er nok ikke så veldig bra for deg og får deg kanskje til å føle deg mye dårligere enn du behøver.

Jeg tenker også at det å prøve å få kontakt med de mest "poppulære" i klassen eller på skolen ikke nødvendigvis er det viktigste målet. Jeg forstår godt at det er enkelt å tenke at alt ville vært mye enklere om du fikk henge med de og være med på deres fester, men jeg syntes også det er veldig viktig at du er klar over at det som først og fremst faktisk er viktig er å ha venner man trives rundt. Det å være i "den kule gjengen" er ikke nødvendigvis så gøy dersom man ikke trives med de menneskene som er i den. Nå kan det jo selvsagt hende at du ville trives rundt disse menneskene og da syntes jeg selvfølgelig det er veldig positivt at du vil prøve å få kontakt for å få deg nye venner.

Jeg tenker at for å få nye venner og et større nettverk så er ofte det som er viktig å prøve å ta mye initiativ selv. Prøv å inkluder deg selv i samtalene på skolen, snakk med de du går i klasse med og kanskje inviter noen til å finne på noe. Det er selvsagt også en mulighet å prøve å arrangere en fest selv, dersom dette er noe du får lov til av foreldrene dine. Eller så er det kanskje sånn at du kjenner en eller noen av de som ofte blir invitert med på fest? I så fall går det jo kanskje an å spørre om de kan spøre om du også får komme?

Jeg forstår at dette ikke er så enkelt og at det er mye enklere for meg å skrive dette enn det er for deg å gjøre det. Poenget er uansett at det ikke finnes noen god oppskrift på det å bli invitert til slike fester, det handler stort sett om å prøve å komme i kontakt med de du går på skole med og å finne noen felles interesser dere kan knytte bånd over. Prøv å tenk igjennom hvem av de du har mest til felles med og prøve å start noen samtaler om dette? Prøv rett og slett å vis de hvem du er slik at du kan få en genuint god kontakt med noen av de.

Jeg legger ved noen artikler nedenfor som kan være gode å lese, og håper at du fikk litt hjelp av svaret! Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer

Hvordan bli populær?

Vennegjeng (colourbox.com)

Hvis du føler deg sjenert, upopulær eller uinteressant, er du ikke alene. Det er vanskelig å gi et konkret svar på hvordan du kan bli mer "populær", men her er noen tips som kan være verd å få med seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap