Hopp til hovedinnholdet

Jeg og moren min krangler alltid. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et problem. Jeg bor alene med moren min. Så problemet er at jeg og moren min alltid krangler. Hun skriker til meg hele tiden. Sist gang (i dag) var fordi jeg tråkket på tåen hennes. Hun begynte å kjefte på meg og si masse stygge ting. Jeg liker ikke å være hjemme fordi jeg er redd jeg skal gjøre noe galt. Og hun, når vi krangler, sier at jeg er frekk, ekkel mot henne og slem. Jeg føler at jeg prøver mitt beste med å være høflig. Jeg bare holder munn, fordi at når jeg sier noe, blir det feil. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal gjøre! Sier jeg det jeg egentlig mener, blir hun sur og kaller meg frekk. Sier jeg det hun vil høre, blir hun sur og sier at jeg må si meningen min. Sier jeg ikke noe, blir hun sur og sier at jeg er uhøflig. Hva skal jeg gjøre?? Hilsen fortvilt jente!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ganske vanlig at 13 åringer og mødre krangler. Jeg synes du skal vise mailen du har skrevet til din mor og spørre om dere kan sette dere rolig ned for å snakke sammen om hvordan du har det og opplever det at dere krangler. Din mor synes sikkert heller ikke at det er noe ok å kjefte, skrike og si masse stygge ting.

Mange ungdommer og foreldre går til Familiekontoret for å snakke sammen om hva de opplever som et problem. Der kan dere få  råd om hvordan dere kan sakke sammen på en ordentlig måte og vise respekt for hverandre.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, for å snakke og få råd og veiledning.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie