Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke flytte til mammas nye kjæreste, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, Mamman og pappan min er skilt. Det har vært helt greit i snart 7 år men nå har mamma og pappa fått nye kjærester og det er ikke så gøyt for meg. Mamma har akkuarty sakt at hun har lyst å flytte hjem til kjæresten sin men han bor 3 timer borte. Jeg vil ikke flytte fordi jeg ikke ville flytte fra pappan min og vennene mine. Jeg går i 7. Klasse og har gledet meg veldig til å begynne på ungdomskolen med elever fra andre skoler men nå må jeg kanskje begynne på skole i en helt annen by. Å det vil jeg ikke. Jeg har lyst å flytte inn hos pappa på heltid men kommer til å savne mamma altfor mye. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Har dere forslag?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

I følge barneloven har du krav på å bli hørt i spørsmål som gjelder hvor du vil bo, samvær og lignende. Det at moren din vil flytte betyr ikke at du automatisk må flytte med henne.

Selv om foreldre blir forelsket og er villige til å gjøre mye for kjærligheten, betyr ikke det at barna er like forelsket. 

Det er forståelig at du vil begynne på skolen sammen med dine venner. Det er viktig at du får snakket med dine foreldre om dette. Helst begge samtidig men om dette ikke går så bør du snakke med begge så raskt som mulig.

Er de ikke enige om hvordan du skal ha det bør du ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier snakke sammen og hjelpe til med å løse bosted og samværsproblemer. Du kan også få si din mening der.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie