Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter litt med vennskapene mine, og vil gjerne ha nye venner.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei nå går jeg på ungdomsskolen og det syns jeg at det er vanskelig jeg sliter og få nye venner når jeg er med mine gamle så føler jeg at de går bare fra meg ikke vil henge med meg de holder hverandre rundt mens jeg går bak dem det synes at det er bare flaut så jeg vil prøve å få nye venner men hvordan ? Det er mange som ikke vil være med meg fordi jeg er sjenert og stille jeg smiler ofte og noen ganger så føler jeg meg ikke at jeg er meg selv til og med læren min syns jeg er rar så hvordan kan jeg få nye venner og ikke være sjenert og være meg selv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit at du har det slik! 

Jeg legger ved noen linker som kan hjelpe deg godt på vei. Lærere skal i utgangspunktet være nøytrale, så er du helt sikker på at han/ hun synes det om deg? Om det er sant, synes jeg det er uprofesjonelt ovenfor deg. Kanskje kan et tips være å oppsøke helsesøster på skolen? Ta også gjerne en prat med dine gamle venner, med en voksen person tilstede, så kanskje dere får oppklart hva som skjedde. Det kan være tøft, og du gjør det kun om du vil, men kan samtidig være verdt det!

Mitt beste tips er uansett å holde på deg selv, det vil si at du bare må være deg selv. Det kan hende du plutselig kommer inn i et miljø der du finner gode mennesker og potensielle venner, et tips kan være å prøve en ny fritidsaktivitet? Husk at du er god nok som du er.

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap