Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ikke hørt eller respektert hjemme, hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på 14 år og jeg lurer på noe. Når jeg var liten så følte jeg meg utenfor. og att jeg altid var i veien for dem. Som for eksempel de gangene jeg fikk kjeft fordi min storesøster hadde gjort noe. Jeg ble altid sendt opp til rommet mitt. Det har skjedd flere ganger. Nå føler jeg meg bare trist. Jeg har til og med lagd en plass i skapet mitt som jeg kan ha ting som jeg trenger når jeg er lei meg. For en uke siden så så søsteren min på TV imens jeg satt med høretelefonene mine på. Min søster spurte meg om noe men jeg hørte ikke hva hun sa. Hun snakka om noe. Jeg tok av meg høretelefonen og søster sa -Du er så lat!!! Jeg ropte på foreldrene mine og sa at søsteren min sa at jeg var lat. Pappa sa -Ok. Jeg løpte til pappa for å si at han måtte respektere meg å. Å der satt mamma og bare ignorerte meg. Jeg sparket en tom pappboks på gulvet. Og det endte opp med at jeg ble sendt på rommet mitt. Hvordan skal jeg forteller pappa at det ikke er greit?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit å lese det du skriver. Det å kjenne seg ensom er vondt, ennå mere så når man føler seg ensom i familien. har du prøvd å snakke med dine foreldre når det ikke er noe som er vanskelig? Det kan hende de ikke ser at de forskjellsbehandler. De fleste foreldre aner ikke hvordan barna sine har det dersom de ikke uttrykker og viser det. De fleste foreldre ønsker å tenke at barna har det fint.

Dersom du ikke tror at det går an å snakke med foreldrene dine, er det noen som kan hjelpe deg snakke med dem? Ofte kan besteforeldre, tanter og onkler eller andre hjelpe til med å snakke med foreldre.

Mange får god hjelp til å takle vanskelige tanker og følelser hos helsesøster eller sosiallærer. De kan kanskje også hjelpe deg med tips om hvordan snakke med foreldrene dine. Helsestasjonen for ungdom kan kanskje også være et godt sted å snakke. det er viktig at du får snakket med noen om hvordan du har det. Det er gode muligheter for at du kan få det bedre.

Håper dette er til hjelp for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie