Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa er strenge når det gjelder forholdet mitt, hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg blir 16 år om noen måner og har et langdistanse forhold. Tingen er at vi planlegger hele tiden at vi skal møtest. Men det er da foreldrene mine komemr inn. De ødelegger alt sammen. Jeg har aldri følt det sånn som jeg gjør får han. Vi skyper hele tiden. Men mamma og pappa er så jævelig strenge når det kommer til kjærester. Jeg får ikke dra til han, men han kan dra til meg sier de. Så tenker jeg sån, det er jeg som skal møte han. Ikke dere! De sier kanskje etterhvert når de har fått møtt han og hilst på han, så kan jeg dra til han. Og de svarer meg ikke på når jeg spør dem om å dra til han. Jeg føler de ødleger forholde vårt når de skal være sånn. Og om han skal komme til meg, må han nok overnatte her. Og da sa mamma og pappa at han ikke for sove på rommet mitt! Blir så frustrert. Det var lenge siden jeg følte det slik som jeg gjør for han, og sefølgelig skal foreldrene mine ødlege alt sammen fordi de bryr seg om meg. Særlig. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig! Likevel tenker jeg at det, som du sier, er fordi foreldrene dine bryr seg om deg. Kanskje føles det ut som om de gjør det på litt feil måte, og mitt tips er da å snakke ut om det. 

Jeg forstår at dere har snakket om det litt før, men hvordan har samtalen vært? Kanskje hjelper det hvis dere avtaler et tidspunkt, setter dere ned sammen når alle har tid og fokuserer på å finne en løsning som fungerer for begge :) 

Frem til du er 18 er det uansett foreldrene dine som setter grenser for deg, det kan være kjipt, men jeg tror det er ment godt. Du er samtidig 16 år, så du har lov til å stille noen krav. Det er tross alt bedre at han kommer på besøk til deg og danner et godt forhold til foreldrene dine, enn at det ikke blir noe besøk. I tillegg kan du da bevise for foreldrene dine at han er en bra fyr. Lykke til!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie