Hopp til hovedinnholdet

Vi er fire venninner som skal på hyttetur, men hun ene får ikke lov av foreldrene sine å bli med. Hva skal jeg gjøre? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har invitert tre venninner på hyttetur et stykke oppe i fjellet, det er en koselig hytte. Men hun ene får ikke lov, hun får aldri lov til å være m på sånt.. vi har prøvd masse for å overbevise foreldrene men d går ikje, faren E redd for at d ska skje nåkka men E har gått sju år i speidern å kan nesten alt om uteliv å første hjelp! Vêr så snill å hjelp meg jeg vill at hun skal være med. Håper på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg forstår det slik at du har invitert venninner på hyttetur oppe i fjellet, men at hun ene ikke får lov til å være med. Jeg skjønner at du syntes det er dumt at hun ikke får være med, og at du har veldig lyst til å ha henne med. Skal dere dra alene på hytteturen? Det kan hende at foreldrene hennes ikke er komfortabel med at det ikke er en voksen til stede på hytteturen. Samtidig er det også slik at det er foreldres «oppgave» å være bekymret for barna sine, og det kan oppstå mange farer til fjells.

Jeg forstår på deg at du er en erfaren speider, men noen ganger kan det lurt å ha en voksen til stede også. Kanskje dere kan ha med dere en voksen som kan bli med dere på tur?

 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som har veldig strenge foreldre

Mor og datter krangler (colourbox.com)

Jeg har ei venninne på 15 år med veldig strenge foreldre. Hun vill ikke snakke om det med så mange så jeg er glad for at hun snakker med meg om dette.

Les mer

Kjenner du fjellvettreglene godt nok?

Skispor på fjellet (colourbox.com)

Aldri begi deg ut på lange fjellturer alene, og husk å sjekk værmeldingen. Få med deg alle fjellvettreglene før du legger ut på tur.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise