Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes moren min er streng og slem

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg her en mor som er dempe streng og og slem!! Det synes ihverfal jeg. Jeg får aldri lov til å være med vennene mine etter skolen fra mandag til fredag. Hun maser på meg hele tiden og hun vil at jeg skal bli perfekt. 1000 slemme mødre tilsaman er det ikke moren min jeg synes det er 99999999999+1 slemme mødre som er moren min. Jeg sitter hver uke og gråter pågrunnav mamma. Jeg har lyst til å rømme men jeg tørr ikke. En gang var jeg så sint på mamma og sa noe jeg ikke mente men det mener jeg nå og hun sa: " bare dra du . Du kommer ikke til å få deg et bedre liv. Du kommer kanskje aldri til å få en familie igjen for ingen vil ha deg." Jeg får ikke en gang ha privatliv! Håper dere kan gi meg et godt råd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til meg.

Jeg forstår godt at du har det vanskelig. Det høres leit ut å gråte ofte på grunn av dette her. Sånn skal du ikke ha det.

Men du skal vite at det er veldig mange andre på din alder som synes akkurat det samme som deg om foreldrene sine.

Du er i puberteten og ungdomstiden nå, og det er moren din sin jobb og hennes ansvar at du har det godt og trygt. Det innebærer at hun stadig vekk må være streng mot deg. Så selv om du ikke liker det så er det faktisk nødvendig.

Om hun er for streng eller ikke, og om hun faktisk er slem mot deg, kan ikke jeg avgjøre. Jeg synes du skal gå til helsesøster på skolen din eller til helsestasjon for ungdom og snakke med noen om dette. Da kanskje det blir litt bedre, og den du snakker med kan vurdere nærmere om dette er noe som de må hjelpe til med, som for eksempel å snakke med moren din enten sammen med deg eller alene. 

Håper du finner ut av det og at det blir bedre. Lykke til.

Hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie