Hopp til hovedinnholdet

Trenger ikke pappa betale barnebidrag dersom jeg får sommerjobb?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, moren og faren min er skilt, og bor i forskjellige byer. jeg har lyst å ta sommerjobb hos faren min, men moren min sier at faren min da kan sende inn et sted slik at han slipper å betale for at jeg bor hos moren min. Og da sier hun at vi må flytte vis han ikke betaler. Er det sant at faren min ikke må betale vis jeg har sommerjobb?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Takk for at du skriver til oss! Hvis jeg forstår spørsmålet ditt riktig er det slik at mamma sier at pappa ikke trenger å betale barnebidrag dersom du får sommerjobb. Det er ikke riktig. Dersom foreldrene dine er skilt og du bor mest hos mamma, er det slik at den pappa skal betale barnebidrag.
 
Hvor stort barnebidraget skal være (altså, beløpet) er blant annet avhengig av hvor mye inntekt hver av foreldrene dine har, og hvor ofte du tilbringer tid sammen med den av foreldrene dine som du ikke bor fast sammen med. Du forteller ikke noe om samværsordningen deres i spørsmålet ditt, så det er vanskelig for meg å si noe om.
 
Noen familier lar NAV ordne med å kreve inn barnebidraget, andre familier lager en privat avtale seg imellom. Hvordan har din mamma og pappa har gjort det frem til nå? Hvis de er uenige eller usikre på hvilke rettigheter din familie har, kan det være lurt å henvende seg til NAV.
 
Du kan også sette deg ned sammen med mamma og lese mer om dette i en artikkel her fra nav.no, og i en fin artikkel vi har laget om barneloven
 
Håper dette var til hjelp! Lykke til med å finne sommerjobb:)

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie