Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bare redd for att mamma skal dø tidelig.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13år. Meg og min mor skiller 36år, mamma røyker og trener mindre en det hun gjorde før. Hun har også begynt å bli mindre sunn. Jeg er bare redd for att mamma skal dø tidelig. Klarer ikke å slutte å tenke på dette. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er redd for at din mor skal dø tidlig fordi hun røyker og trener mindre enn hun gjorde før. Jeg vet ikke om det er andre ting som gjør at du tenker mye på dette. Om det for eksempel er noen  i familien din som har dødd tidlig eller om det er arvelige sykdommer i familien.  

Det høres ut som det er  viktig at du får  mer svar på hvordan det står til med din mors helse.  Et sted å begynne kan være å prate med helsesøster på skolen der du går. Hun har god kunnskap om mat, helse, trening og hvilke skader en kan få ved å røyke. Det hadde også  vært fint om hun kunne prate med deg og din mor sammen.   

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie