Hopp til hovedinnholdet

bekymret for moren sin som glemmer dagligdagse ting

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 16 år og bor med hjemme med min mamma. Moren min er 35 år det er kun henne og meg. Det er ting som har skjedd de siste månedene. Hun glemmer å slå av ovnen og matlysten hennes er mindre. Hvis jeg rydder opp ser jeg at det er en del igjen på tallerken hennes. Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg tenker at hun bare er sliten men det har foregått i flere måneder nå. Hun er aktiv (trener) har et fint sosialt liv. Hun er uføre men hun jobber mye hjemme. Hun har medisiner hun går på som gjør henne sliten men de har aldri gjort henne så sliten eller glemsk. Jeg er veldig bekymret for henne. Er hun syk? Jeg vil ikke si jeg er bekymret men jeg er det. Jeg trenger å høre noe fra dere. Jeg tørr ikke å spørre noen andre. Tror dere det er noe galt med moren min? Hun skal oppsøke legen det skal hun. Tror dere det er noe alvorlig? Takk for svar. Mvh Bekymret datter.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!
Det er fint at du skriver til ung.no om dette. Og jeg forstår godt at du er bekymret for moren din siden hun har endret atferd og glemmer ting hun tidligere har husket.
Det er vanskelig å kunne si noe om hun er syk ut fra bare det du skriver her. Det kan være noe hun bærer på som bekymrer henne som gjør at hun har oppmerksomheten sin på andre ting og at hun ikke vil snakke med deg om dette for å ikke gjøre deg urolig.
Du sier hun skal til fastlegen sin. Jeg anbefaler deg derfor å snakke med legen hennes på forhånd og fortelle om de endringer du ser hos moren din. Det vil gjøre at legen kan være oppmerksom på henne og undersøke nærmere. Det kan bare være en bagatell og noe som er forbigående, men jeg synes likevel det er verdt å være oppmerksom slik at hun kan få tidlig hjelp om det er noe som skulle kreve behandling. Samtidig slipper du å uroe deg.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie