Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke mer - foreldrene krangler hele tida.

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skriver dette fordi jeg orker faktisk ikke mer! Jeg og mamma krangler hele tia, vi har aldri siden jeg var 12 år snakka skikkelig eller vært venner og kommet overens på noen måte. Ingen ting jeg gjør er i det hele tatt i nærheten av perfekt. Det eneste jeg føler at jeg har et hjem til er å komme hjem får å legge meg og så stå opp dagen etterpå. Jeg er aldri hjemme mer enn 2-3 timer på en hel dag utenom de timene jeg bruker på å sove. Det går ofte flere dager kanskje 1 uke uten at jeg og mamma sier et eneste ord til hverandre. Det skjer ofte at jeg og søskna mine krangler. Hver gang så bryter hun inn å sier ting til meg som: du er snart 18 år! du er voksen nokk til å ikke krangle lengre nå. så kommer hun med kommentarer som: du er så bortskjemt, skjønner ikke hvordan du ha venner, ditt jævla kvisetryne. Og ho vet godt fra før at jeg sliter å være sosialt blant andre og med eget utseende pga KVISER!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 17 J

 

Så bra at du skriver til ung.no.

 

Du forteller at du og din mor har kranglet mer eller mindre hele tiden siden du var tolv år. Dette høres veldig slitsomt ut for dere begge, og for dine søsken. Jeg tenker at uansett hvor mye dere krangler, har hun ingen rett til å kalle deg «jævla kvisetrynet». Det tenker jeg må være vondt at din mor sier til deg.

 

Med tanke på at dere har kranglet så lenge, kan det være lurt å ta kontakt med noen profesjonelle som kan hjelpe dere og slutte å krangle så mye. Kanskje du kan prøve og prate ordentlig med din mor når dere begge er rolige, og foreslå at dere søker hjelp hos noen som kan gi dere gode råd (for eksempel familiesenter eller familiekontor).

 

Hvis det er vanskelig å snakke med din mor, vil jeg anbefale deg og snakke med noen andre voksne du stoler på.

 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. det er gratis.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.n

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie