Hopp til hovedinnholdet

Ønsker meg en hund. Tips til hvordan jeg skal overbevise de jeg bor med om å tillate det? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13. Jeg har spurt og mast om hund i litt under 10 år. Jeg har prøvd alt jeg har mast jeg har spurt jeg har passet hunder for å bevise at jeg kan ta ansvar. Jeg har sett filmer for at de skal synes de er søte. Jeg har tatt med venner sine hunder hjem og gått tur med hunder. Og til å med vist at jeg kan oppdra de. Men uansett hva jeg sier eller gjør får jeg ikke lov. Har dere noen ideer til hva jeg kan gjøre? Eller si?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for spørsmålet ditt! Det virker som om du har gjort mye for å vise familien din at du vet hva som skal til ved å ha hund, og at du har vist dem at du skjønner hvor stort ansvaret er, og at du skjønner at hunden trenger trening og masse oppmerksomhet og kjærlighet. 


Mitt råd er; sett dem ned og ha en alvorsprat om dette. Hvis du sier dette her og der blir det ikke tatt like seriøst som når du setter dem ned og snakker om dette. 

Fortell dem alt du sa til meg, det at du har erfaring under beltet ditt med hunder, og at det kommer til å hjelpe. Så må du være tydelig på at du kommer til å ta ansvar for denne hunden, og at det ikke bare kommer til å bli din familie som må gjøre det. Det er nok noe de har tenkt på som en faktor til hvorfor dere ikke kan få hund. 

Hvis de, under alvorspraten, virker mottagelige til å snakke mer om temaet, da kan du prøve å vise fram hunderaser som du har tenkt på, og fortelle hva hver enkelt trenger av trening og stell. Så kan dere diskutere over hvilken som hadde passet best til deres hushold. Da ser de at du har undersøkt godt, og da ser de at du har puttet ordentlig tanke inn i dette, hvilket de mest sannsynlig setter pris på. 

Til slutt; om de absolutt ikke vil ha hund så er det nok en grunn for det. Det er kjipt, men det må du respektere. Om ingenting overbeviser dem kan du få hund når du er voksen! Håper det ordner seg. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie